Документ v0071609-07, поточна редакція — Редакція від 27.03.2009, підстава - v0124609-09

                                                          
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
30.03.2007 N 71

Про затвердження національних стандартів України,
скасування нормативних документів та внесення
змін до наказу Держспоживстандарту
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
комітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 250 ( v0250609-08 ) від 29.07.2008
N 124 ( v0124609-09 ) від 27.03.2009 }

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання планів державної стандартизації на 2005-2006 роки
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ IEC |Електромагнітна сумісність. Частина 4-3. | |61000-4-3:2007 |Методики випробування та вимірювання. | | |Випробування на несприйнятливість до | | |радіочастотних електромагнітних полів | | |випромінення | | |(IEC 61000-4-3:2006, IDT) | | |- На заміну ДСТУ IEC 61000-4-3:2006 | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ IEC |Електромагнітна сумісність. Частина 6-3. | |61000-6-3:2007 |Родові стандарти. Емісія завад у | | |житловому і торговому середовищах та у | | |виробничих зонах з малим | | |енергоспоживанням | | |(IEC 61000-6-3:2006, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ CISPR 22:2007 |Обладнання інформаційних технологій. | | |Характеристики радіозавад. Норми та | | |методи вимірювання | | |(CISPR 22:2006, IDT) | | |- На заміну ДСТУ EN 55022:2004 | |----------------------+-----------------------------------------| { Термін скасування ГОСТ 12.4.026-76 (в частині 2.1, 2.2
таблиці 6; 4.1-4.11 таблиці 8; 1.1, 1.2, 1.4, 1.6 таблиці 54;
знаків 1.1, 1.2, 1.4, 1.6, 2.1, 2.2, 4.1-4.11 додатка 3)
встановлено з 1 травня 2009 року згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 124 ( v0124609-09 ) від 27.03.2009 }
|ДСТУ ISO 6309:2007 |Протипожежний захист. Знаки безпеки. | | |Форма та колір | | |(ISO 6309:1987, IDT) | | |- Вперше (зі скасуванням в Україні | | |ГОСТ 12.4.026-76 в частині 2.1, 2.2 | | |таблиці 6; 4.1-4.11 таблиці 8; | | |1.1, 1.2, 1.4, 1.6 таблиці 54; | | |знаків 1.1, 1.2, 1.4, 1.6, 2.1, 2.2, | | |4.1-4.11 додатка 3) | ------------------------------------------------------------------ { Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 250 ( v0250609-08 ) від 29.07.2008, N 124
( v0124609-09 ) від 27.03.2009 }
2. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 січня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ ISO 927:2007 |Прянощі та приправи. Метод визначення | | |домішок | | |(ISO 927:1982, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 948:2007 |Прянощі та приправи. Відбирання проб | | |(ISO 948:1980, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 2291:2007 |Какао-боби. Визначення вмісту вологи. | | |Стандартний метод | | |(ISO 2291:1980, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 2292:2007 |Какао-боби. Відбирання проб | | |(ISO 2292:1973, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 3103:2007 |Чай. Готування настою для сенсорних | | |випробувань | | |(ISO 3103:1980, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 3595:2007 |Жир молочний. Виявлення рослинного жиру з| | |використанням фітостерилацетату | | |(ISO 3595:1976, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 3720:2007 |Чай чорний. Терміни та визначення | | |основних понять і основні вимоги | | |(ISO 3720:1986, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 5565-2:2007 |Ваніль [Vanilla fragrans (Salisbury) | | |Ames]. Частина 2. Методи випробування | | |(ISO 5565-2:1999, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 6092:2007 |Молоко сухе. Визначення титровної | | |кислотності (рутинний метод) | | |(ISO 6092:1980, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 6611/ |Молоко та молочні продукти. Визначення | |IDF 94:2007 |колонієутворювальних одиниць дріжджів | | |та/чи плісені. Метод підраховування | | |колоній, що виросли за температури | | |25 град.С | | |(ISO 6611/IDF 94:2004, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 7170:2007 |Меблі для зберігання. Визначення міцності| | |та довговічності | | |(ISO 7170:2005, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 7513:2007 |Чай швидкорозчинний гранульований. | | |Визначення вмісту вологи (втрата маси за | | |температури 103 град.С) | | |(ISO 7513:1990, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 8455:2007 |Кава зелена у мішках. Настанови щодо | | |зберігання та транспортування | | |(ISO 8455:1986, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 8851-1/ |Масло вершкове. Визначення вмісту вологи,| |IDF 191-1:2007 |сухого знежиреного залишку та жиру | | |(рутинні методи). Частина 1. Визначення | | |масової частки вологи | | |(ISO 8851-1/IDF 191-1:2004, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 8851-2/ |Масло вершкове. Визначення вмісту вологи,| |IDF 191-2:2007 |сухого знежиреного залишку та жиру | | |(рутинні методи). Частина 2. Визначення | | |масової частки сухого знежиреного залишку| | |(ISO 8851-2/IDF 191-2:2004, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 8851-3/ |Масло вершкове. Визначення вмісту вологи,| |IDF 191-3:2007 |сухого знежиреного залишку та жиру | | |(рутинні методи). Частина 3. Обчислення | | |масової частки жиру | | |(ISO 8851-3/IDF 191-3:2004, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 11292:2007 |Кава розчинна. Визначення вмісту вільних | | |і загальних вуглеводів методом | | |високоефективної аніонно-обмінної | | |хроматографії | | |(ISO 11292:1995, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 11869:2007 |Йогурт. Визначення титровної кислотності | | |потенціометричним методом | | |(ISO 11869:1997, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 13559/ |Масло вершкове, кисломолочні продукти та | |IDF 153:2007 |свіжий сир. Визначення кількості | | |сторонніх мікроорганізмів методом | | |підраховування колоній, що виросли за | | |температури 30 град.С | | |(ISO 13559/IDF 153:2002, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 13681:2007 |М'ясо та м'ясні продукти. Метод | | |визначення кількості колоній дріжджів і | | |пліснявих грибів | | |(ISO 13681:1995, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 13965:2007 |М'ясо та м'ясні продукти. Визначення | | |масової частки крохмалю та глюкози | | |ферментативним методом | | |(ISO 13965:1998, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ISO 14378:2007 |Молоко та молоко сухе. Визначення масової| | |частки йоду методом високоефективної | | |рідинної хроматографії | | |(ISO 14378:2000, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ EN 527-2:2007 |Меблі для адміністративних приміщень. | | |Робочі столи. Частина 2. Вимоги | | |механічної безпеки | | |(EN 527-2:2002, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ EN 1023-1:2007 |Меблі для адміністративних приміщень. | | |Перегородки. Частина 1. Розміри | | |(EN 1023-1:1996, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ EN 1728:2007 |Меблі побутові для сидіння. Методи | | |випробування для визначення міцності та | | |довговічності | | |(EN 1728:2000, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ EN 13453-1:2007 |Меблі. Ліжка двох'ярусні та високі | | |непобутові. Частина 1. Вимоги безпеки, | | |міцності та довговічності | | |(EN 13453-1:2004, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ENV 14443:2007 |Меблі побутові для сидіння. Методи | | |випробування для визначення довговічності| | |оббивного матеріалу | | |(ENV 14443:2004, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ EN 50360:2007 |Обладнання систем радіозв'язку | | |абонентське. Підтвердження відповідності | | |базовим граничним рівням, пов'язаним з | | |дією електромагнітних полів від 300 МГц | | |до 3 ГГц на людину | | |(EN 50360:2001, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ EN 50385:2007 |Радіостанції систем з радіодоступом | | |базові та стаціонарні кінцеві. | | |Підтвердження відповідності базовим | | |граничним чи контрольним рівням, | | |пов'язаним з дією радіочастотних | | |електромагнітних полів від 110 МГц до | | |40 ГГц на широкий загал | | |(EN 50385:2002, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ EN 61204-3:2007 |Джерела електроживлення низьконапружні з | | |вихідною напругою постійного струму. | | |Частина 3. Електромагнітна сумісність | | |(EN 61204-3:2000, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ ETSI EG |Мережі електрозв'язку цифрові. | |201793:2007 |Передавання та мультиплексування. | | |Настанови щодо системного проектування | | |мереж синхронізації | | |(ETSI EG 201 793:2000, IDT) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ 4754:2007 |Системи кабельних лотоків і драбин. | | |Загальні вимоги та методи випробування | | |(ІЕС 61537:2001, MOD) | | |- Вперше | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ 4755:2007 |Обладнання радіопередавальне. Вимоги щодо| | |безпеки | | |(EN 60215:1989, MOD) | | |- Вперше | ------------------------------------------------------------------
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів
з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ IEC |Електромагнітна сумісність. Частина 4-3. | |61000-4-3:2006 |Методики випробування та вимірювання. | | |Випробування на несприйнятливість до | | |радіочастотних електромагнітних полів | | |випромінювання | | |(IEC 61000-4-3:2002, IDT) | |----------------------+-----------------------------------------| |ДСТУ EN 55022:2004 |Обладнання інформаційних технологій. | | |Характеристики радіозавад. Норми та | | |методи вимірювання | | |(EN 55022:1994, IDT) | ------------------------------------------------------------------
4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України
від 6 квітня 2006 р. N 107 ( v0107609-06 ), а саме: у позиції п'ятнадцятій пункту 2 назву стандарту "Корми для
тварин. Визначення вмісту фуразолідону методом високоефективної
хроматографії (ISO 14797:1999, IDT)" замінити на "Корми для
тварин. Визначення вмісту фуразолідону методом високоефективної
рідинної хроматографії (ISO 14797:1999, IDT)".
5. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Цициліано О.Д.) забезпечити: опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного
інформаційного покажчика "Стандарти"; видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності
затверджених цим наказом національних стандартів.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Т.в.о. Голови І.Саєвич



вгору