Про виноград та виноградне вино
Закон України від 16.06.20052662-IV

Ароматизовані вина (Всі визначення терміна — 2)

Ароматизовані вина — вина виноградного походження, у тому числі вермути, отримані шляхом змішування сухих та/або кріплених виноматеріалів, спиртових рослинних екстрактів, спирту етилового ректифікованого та цукру або цукровмісних матеріалів.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Ароматизовані вина - вина виноградного походження, у тому числі вермути, отримані шляхом змішування сухих та/або кріплених виноматеріалів, спиртових рослинних екстрактів, спирту етилового ректифікованого та цукру або цукровмісних матеріалів

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Бренді (Всі визначення терміна — 2)

Бренді — міцні алкогольні напої з характерним букетом і смаком, що виготовляються з витриманих у дубовій тарі або у ємностях з нержавіючої сталі з дубовою клепкою спиртів, отриманих шляхом дистиляції виноградної сировини, у спосіб доведення їх до кондицій готових напоїв пом'якшеною водою з додаванням цукрового сиропу та цукрового колеру.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Бренді - міцні алкогольні напої з характерним букетом і смаком, що виготовляються з витриманих у дубовій тарі або у ємностях з нержавіючої сталі з дубовою клепкою спиртів, отриманих шляхом дистиляції виноградної сировини, у спосіб доведення їх до кондицій готових напоїв пом'якшеною водою з додаванням цукрового сиропу та цукрового колеру. Тривалість відпочинку бренді після купажу встановлюється рішенням суб’єкта господарювання

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вермути (Всі визначення терміна — 2)

Вермути - група ароматизованих вин, отриманих шляхом купажування спеціально оброблених столових або кріплених виноградних виноматеріалів з додаванням спирту етилового ректифікованого, сахарози або цукровмісних матеріалів та спиртових настоїв (екстрактів) пряно-ароматичної сировини, до складу якої обов'язково входить полин

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вермути — група ароматизованих вин, отриманих шляхом купажування спеціально оброблених столових або кріплених виноградних виноматеріалів з додаванням спирту етилового ректифікованого, сахарози або цукровмісних матеріалів та спиртових настоїв (екстрактів) пряно-ароматичної сировини, до складу якої обов'язково входить полин.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино

Вино — алкогольний напій, вироблений з винограду, міцність якого набувається внаслідок спиртового бродіння роздушених ягід або свіжовіджатого соку, а в разі виготовлення вин кріплених — підвищується шляхом додавання спирту етилового. Міцність вин може становити від 9 до 20 відсотків об'ємних. Органолептичні якості вина повинні відповідати природному складу винограду або відтворювати особливості, набуті внаслідок купажування чи спеціальної технологічної обробки виноматеріалів.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино газоване (Всі визначення терміна — 2)

Вино газоване - вино, піняста властивість якого набута внаслідок його штучного насичення діоксидом вуглецю

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино газоване — вино, піняста властивість якого набута внаслідок його штучного насичення діоксидом вуглецю.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино ігристе (Всі визначення терміна — 2)

Вино ігристе — вино, піняста властивість якого набута внаслідок його насичення діоксидом вуглецю ендогенного походження, що утворюється під час бродіння сусла або вторинного бродіння виноматеріалів у герметично закритих посудинах.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино ігристе - вино, піняста властивість якого набута внаслідок його насичення діоксидом вуглецю ендогенного походження, що утворюється під час бродіння сусла або вторинного бродіння виноматеріалів у герметично закритих посудинах

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино колекційне (Всі визначення терміна — 2)

Вино колекційне — спеціально відібране марочне вино, яке після закінчення встановлених строків визрівання в дубовій тарі додатково витримується в пляшках не менш як 3 роки у спеціальних сховищах з чітко визначеними параметрами витримки.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино колекційне - спеціально відібране марочне вино, яке після закінчення встановлених строків визрівання в дубовій тарі додатково витримується в пляшках не менш як 3 роки у спеціальних сховищах з чітко визначеними параметрами витримки

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино контрольованого найменування (Всі визначення терміна — 2)

Вино контрольованого найменування - вино стабільно високої якості, що виробляється за спеціальною або традиційною технологією з визначених сортів винограду строго регламентованого географічного району. Походження і якість вина спеціально контролюються на всіх етапах виробництва сировини та готової продукції

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино контрольованого найменування — вино стабільно високої якості, що виробляється за спеціальною або традиційною технологією з визначених сортів винограду строго регламентованого географічного району. Походження і якість вина спеціально контролюються на всіх етапах виробництва сировини та готової продукції.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино кріплене (Всі визначення терміна — 2)

Вино кріплене — вино, одержане в результаті повного або неповного збродження цукрів сусла шляхом припинення бродіння через додавання спирту етилового ректифікованого, виготовленого з крохмале-цукровмісної сировини і продуктів переробки винограду.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино кріплене - вино, одержане в результаті повного або неповного збродження цукрів сусла шляхом припинення бродіння через додавання спирту етилового ректифікованого та/або спирту етилового ректифікованого виноградного, та/або дистиляту виноградного спиртового

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино марочне (Всі визначення терміна — 2)

Вино марочне - столове або кріплене вино вищої якості з характерними для обумовленої виноробної місцевості та сортів винограду особливостями, яке пройшло дозрівання шляхом технологічної витримки в дубовій тарі не менш як 1,5 року з моменту закладки на витримку

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино марочне — столове або кріплене вино вищої якості з характерними для обумовленої виноробної місцевості та сортів винограду особливостями, яке пройшло дозрівання шляхом технологічної витримки в дубовій тарі не менш як 1,5 року з моменту закладки на витримку.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино ординарне (Всі визначення терміна — 2)

Вино ординарне - вино, виготовлене за загальноприйнятою технологією відповідно до державних стандартів та діючих технічних умов, яке реалізується з 1 січня року, наступного за врожаєм винограду. За спеціальними технічними умовами допускається випуск молодих столових вин, що виробляються з виноматеріалів окремих сортів винограду або їх суміші і реалізуються в рік урожаю або не пізніше трьох місяців після завершення процесу бродіння сусла

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино ординарне — вино, виготовлене за загальноприйнятою технологією відповідно до державних стандартів та діючих технічних умов, яке реалізується з 1 січня року, наступного за врожаєм винограду. За спеціальними технічними умовами допускається випуск молодих столових вин, що виробляються з виноматеріалів окремих сортів винограду або їх суміші і реалізуються в рік урожаю або не пізніше трьох місяців після завершення процесу бродіння сусла.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино ординарне витримане (Всі визначення терміна — 2)

Вино ординарне витримане — вино поліпшеної якості, виготовлене за спеціальною технологією з виноматеріалів окремих сортів винограду чи їх суміші, з обов'язковою витримкою у дубовій тарі перед розливом не менше шести місяців.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино ординарне витримане - вино поліпшеної якості, виготовлене за спеціальною технологією з виноматеріалів окремих сортів винограду чи їх суміші, з обов'язковою витримкою у дубовій тарі перед розливом не менше шести місяців

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино сортове (Всі визначення терміна — 2)

Вино сортове — вино, виготовлене з винограду одного сорту. Допускається використання до 15 відсотків інших сортів винограду того ж ботанічного виду.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино сортове - вино, виготовлене з винограду одного сорту. Допускається використання до 15 відсотків інших сортів винограду того ж ботанічного виду

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино спеціального типу (Всі визначення терміна — 2)

Вино спеціального типу — вино, яке згідно з видовою назвою за походженням належить до традиційного типу і має особливі смакові якості, набуті в результаті спеціальної технологічної обробки виноматеріалів відповідно до свого прототипу, назву якого воно носить.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Вино спеціального типу - вино, яке згідно з видовою назвою за походженням належить до традиційного типу і має особливі смакові якості, набуті в результаті спеціальної технологічної обробки виноматеріалів відповідно до свого прототипу, назву якого воно носить

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино столове (Всі визначення терміна — 2)

Вино столове - вино, виготовлене шляхом повного чи неповного збродження сусла. Залежно від вмісту цукрів, столове вино поділяється на сухе, напівсухе, напівсолодке

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Вино столове — вино, виготовлене шляхом повного чи неповного збродження сусла. Залежно від вмісту цукрів, столове вино поділяється на сухе, напівсухе, напівсолодке.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Виноградарство (Всі визначення терміна — 2)

Виноградарство — сукупність організаційних і технологічних прийомів розмноження, культивування і збору винограду.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Виноградарство - сукупність організаційних і технологічних прийомів розмноження, культивування і збору винограду

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Виноградарсько-виноробна галузь (Всі визначення терміна — 2)

Виноградарсько-виноробна галузь — сукупність підприємств, організацій, науково-дослідницьких закладів, зайнятих у сфері виробництва винограду, виробництва і реалізації виноробної продукції.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Виноградарсько-виноробна галузь - сукупність підприємств, організацій, науково-дослідницьких закладів, зайнятих у сфері виробництва винограду, виробництва і реалізації виноробної продукції

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Виноградники (Всі визначення терміна — 2)

Виноградники — промислові насадження винограду для виноробства на площі понад 0,5 гектара.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Виноградники - промислові насадження винограду для виноробства на площі понад 0,5 гектара

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Виноматеріали виноградні (Всі визначення терміна — 4)

Виноматеріали виноградні - продукти первинної переробки винограду, призначені для виробництва вин та іншої виноробної продукції

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Виноматеріали виноградні — продукти первинної переробки винограду, призначені для виробництва вин та іншої виноробної продукції.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Виноматеріали коньячні (Всі визначення терміна — 2)

Виноматеріали коньячні — молоді натуральні сухі виноматеріали, виготовлені з винограду у "білий" спосіб з дотриманням технологічних особливостей і призначені для виробництва спирту коньячного.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Виноматеріали коньячні - молоді натуральні сухі виноматеріали, виготовлені з винограду у "білий" спосіб з дотриманням технологічних особливостей і призначені для виробництва спирту коньячного

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Виноматеріали шампанські (Всі визначення терміна — 2)

Виноматеріали шампанські — виноматеріали, виготовлені з регламентованих сортів винограду у "білий" спосіб за спеціальною технологією і призначені для виробництва шампанського України та ігристих вин.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Виноматеріали шампанські - виноматеріали, виготовлені з регламентованих сортів винограду у "білий" спосіб за спеціальною технологією і призначені для виробництва шампанського України та ігристих вин

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Виноробна місцевість (Всі визначення терміна — 2)

Виноробна місцевість — територія, на якій технічні сорти винограду постійно досягають цукристості у суслі не менш як 150 г/куб. дм (на території Автономної Республіки Крим — 160 г/куб. дм).

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Виноробна місцевість - територія, на якій технічні сорти винограду постійно досягають цукристості у суслі не менш як 150 г/куб. дм (на території Автономної Республіки Крим - 160 г/куб. дм)

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Виноробна продукція (Всі визначення терміна — 5)

Виноробна продукція - вина тихі, шампанські, ігристі та газовані, вермути, бренді, коньяки і алкогольні напої виноградного походження

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Виноробна продукція — вина тихі, шампанські, ігристі та газовані, вермути, бренді, коньяки і алкогольні напої виноградного походження.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Виноробство (Всі визначення терміна — 2)

Виноробство - сукупність організаційних і технологічних прийомів виготовлення виноробної продукції

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Виноробство — сукупність організаційних і технологічних прийомів виготовлення виноробної продукції.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Витримка (Всі визначення терміна — 2)

Витримка — тривалий технологічний процес дозрівання виноматеріалу або коньячного спирту в технологічній тарі у певних умовах, що сприяють формуванню його типовості та покращенню якості.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 11.08.2013

Витримка - тривалий технологічний процес дозрівання виноматеріалу або коньячного спирту в технологічній тарі у певних умовах, що сприяють формуванню його типовості та покращенню якості

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019

Гібриди прямі виробники (Всі визначення терміна — 2)

Гібриди прямі виробники - сорти винограду першого покоління від схрещування сортів виду Vitis vinifera з іншими видами винограду роду Vitis: Зейбель, Террас, Бако, Кастель, Кудерк, Отелло, Жакез, Клінтон, Ербемон

Знайти визначення терміна в тексті документа від 01.01.2019


вгору