Про молоко та молочні продукти
Закон України від 24.06.20041870-IV

Атестація виробництва молока та молочної сировини

Атестація — процедура оцінки відповідності вимогам нормативних документів санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного та технічного стану виробництва молока, молочної сировини і молочних продуктів.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 09.12.2012

Виробник молока та молочної сировини

Виробник молока та молочної сировини — юридична особа незалежно від форми власності, фізична особа — суб'єкт підприємницької діяльності, особисте селянське господарство, фізична особа, яка утримує корів, овець, кіз, буйволиць, кобил та виробляє молоко і молочну сировину.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 29.09.2013

Маркування щодо молока

Маркування — інформація про молоко, молочну сировину та молочні продукти, нанесена на упаковку відповідно до вимог нормативно-правових актів і нормативних документів.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 29.09.2013

Молоко сире

Молоко сире — продукт нормальної секреції молочних залоз однієї або декількох здорових корів, овець, кіз, буйволиць, кобил, температура якого не перевищує 40 град. C і який не піддавався будь-якій обробці (далі — молоко).

Знайти визначення терміна в тексті документа від 29.09.2013

Молочна сировина

Молочна сировина — молоко, яке піддавалося попередній фізичній обробці (фільтрації, охолодженню), а також будь-які молочні продукти, що містять виключно складові молока (молочний жир, молочний білок, лактозу) і можуть бути використані у виробництві іншої продукції.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 29.09.2013

Молочні продукти

Молочні продукти — продукти, одержані з молока або молочної сировини, які можуть містити харчові добавки, необхідні для виробництва, за умови, що ці добавки ні частково, ні повністю не замінюють складових молока (молочний жир, молочний білок, лактозу).

Знайти визначення терміна в тексті документа від 29.09.2013

Пакування (Всі визначення терміна — 6)

Пакування — вміщення молочної сировини та молочних продуктів у тару чи пакувальний матеріал.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 29.09.2013

Переробне підприємство

Переробне підприємство — підприємство, яке закуповує молоко та молочну сировину, має виробничі потужності та умови для переробки молочної сировини, виробляє молочні продукти, що відповідають вимогам безпечності та якості.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 09.12.2012

Суб'єкт господарювання щодо молока

Суб'єкт господарювання — юридична особа незалежно від форми власності, фізична особа — суб'єкт підприємницької діяльності, яка здійснює виробництво, переробку та реалізацію молока, молочної сировини і молочних продуктів.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 29.09.2013

Традиційні молочні продукти

Традиційні молочні продукти — масло, сири; а також кисломолочні продукти, вироблені із застосуванням заквасок на чистих культурах молочнокислих бактерій — ацидофілін, простокваша, ряжанка, сметана, сир кисломолочний; кефір — із застосуванням заквасок на кефірних грибках.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 29.09.2013

Узгоджувальна комісія

Узгоджувальна комісія — комісія, яка створюється з представників підприємств та організацій по виробництву молока, його переробці та реалізації молочної продукції.

Знайти визначення терміна в тексті документа від 29.09.2013


вгору