Документ z0801-19, набирає чинності, поточна редакція — Прийняття від 06.05.2019
( Остання подія — Набрання чинності, відбудеться 19.01.2021. Подивитися в історії? )


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики
та продовольства України
06 травня 2019 року № 241


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 липня 2019 р.
за № 801/33772

ВИМОГИ
до інформації про особливості складу кормового матеріалу (обов’язкової декларації)

№ з/п

Кормовий матеріал, який містить

Обовязкова декларація

1

2

3

1

Соковиті та грубі корми

Сирий протеїн, якщо він становить більше 10 %
Сира клітковина

2

Продукти переробки злакових та побічні продукти переробки злакових

Крохмаль, якщо він становить більше 20 %
Сирий протеїн, якщо він становить більше 10 %
Сира олія та жир, якщо вони становлять більше 5 %
Сира клітковина

3

Сира олія, продукти переробки олійних культур та побічні продукти переробки олійних культур

Сирий протеїн, якщо він становить більше 10 %
Сира олія та жир, якщо вони становлять більше 5 %
Сира клітковина

4

Продукти переробки бобових та побічні продукти їх переробки

Сирий протеїн, якщо він становить більше 10 %
Сира клітковина

5

Продукти та побічні продукти переробки бульб та коренеплодів

Крохмаль
Сира клітковина
Зола, не розчинна в HCl, якщо вона становить більше 3,5 % сухої речовини

6

Продукти переробки цукрового буряка

Сира клітковина, якщо вона становить більше 15 %
Загальний цукор (у перерахунку на сахарозу)
Зола, не розчинна в HCl, якщо вона становить більше 3,5 % сухої речовини

7

Продукти переробки цукрової тростини

Сира клітковина, якщо вона становить більше 15 %
Загальний цукор (у перерахунку на сахарозу)

8

Інше насіння та фрукти, продукти з них
та побічні продукти їх переробки,
крім визначених у пунктах 2-4

Сирий протеїн
Сира клітковина
Сира олія та жири, якщо вони становлять більше 10 %

9

Інші рослини, їхні продукти та побічні продукти, за винятком зазначених у пунктах 5-7

Сирий протеїн, якщо він становить більше 10 %
Сира клітковина

10

Молочні продукти та побічні продукти їх переробки

Сирий протеїн
Вологість, якщо вона становить більше 5 %
Лактоза, якщо вона становить більше 10 %

11

Продукти тваринного походження
та побічні продукти тваринного походження

Сирий протеїн, якщо він становить більше 10 %
Сира олія та жир, якщо вони становлять більше 5 %
Вологість, якщо вона становить більше 8 %

12

Риба, інші морські тварини, продукти їх переробки та побічні продукти переробки

Сирий протеїн, якщо він становить більше 10 %
Сира олія та жир, якщо вони становлять більше 5 %
Вологість, якщо вона становить більше 8 %

13

Мінеральні корми

Кальцій
Натрій
Фосфор
Інші макроелементи

14

Інші продукти

Сирий протеїн, якщо він становить більше 10 %
Сира клітковина
Сира олія та жир, якщо вони становлять більше 10 %
Крохмаль, якщо він становить більше 30 %
Загальний цукор (у перерахунку на сахарозу), якщо він становить більше 10 %
Зола, не розчинна в HCl, якщо вона становить більше 3,5 % сухої речовини

Генеральний директор
Директорату безпечності
та якості харчової продукції



М. Мороз



вгору