Група 21
Різні харчові продукти
(a) овочеві суміші товарної позиції 0712;
(b) смажені замінники натуральної кави з вмістом кави в будь-якій пропорції (товарна позиція 0901);
(c) ароматизований чай (товарна позиція 0902);
(d) прянощі та інші продукти товарних позицій 0904-0910;
(e) готові харчові продукти, крім продуктів товарної позиції 2103 або 2104, з вмістом понад 20 мас. % сосисок, ковбаси, м’яса, субпродуктів, крові, риби, ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-які суміші цих продуктів (група 16);
(f) дріжджі, використовувані як лікарські засоби, або інші продукти товарної позиції 3003 або 3004; або
(g) ферментні препарати товарної позиції 3507.
2. Екстракти смажених замінників натуральної кави, зазначені в примітці 1(b), включаються до товарної позиції 2101.
3. У товарній позиції 2104 термін "гомогенізовані складені харчові продукти" означає продукти, що складаються з тонко подрібненої суміші двох або більше основних компонентів, таких як м’ясо, риба, овочі, плоди або горіхи, розфасованої для роздрібної торгівлі як дитяче або дієтичне харчування, в упаковках масою нетто не більш як 250 г. У цьому разі не беруться до уваги різні інгредієнти, які додано до суміші в невеликій кількості як приправу, консервант чи з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості окремі шматочки основних компонентів, які можна бачити неозброєним оком.
1. У товарних підкатегоріях 2106 10 20 00 і 2106 90 92 00 термін "крохмаль" означає також продукти розщеплення крохмалю.
2. У товарній підкатегорії 2106 90 20 00 термін "складені спиртні продукти, крім продуктів, виготовлених на основі ароматичних речовин, що використовуються у виробництві напоїв" означає складені продукти з концентрацією спирту понад 0,5 об. %.
3. У товарній підкатегорії 2106 90 30 00 термін "ізоглюкоза" означає продукт, одержаний з глюкози або її полімерів, з вмістом у сухому стані не менш як 10 мас. % фруктози.
Код |
Назва |
Ставки мита, % |
Додаткові ОВО |
||||
преференційна |
пільгова |
повна |
|||||
2101 |
Екстракти, есенцiї та концентрати кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю і готовi продукти на їх основi або на основi кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю; смажений цикорiй та iншi смаженi замiнники кави і екстракти, есенцiї та їх концентрати: |
|
|
|
|
||
|
- екстракти, есенцiї та концентрати кави і готовi продукти на основi цих екстрактiв, есенцiй і концентратiв або на основi кави: |
|
|
|
|
||
2101 11 00 |
- - екстракти, есенцiї та концентрати: |
|
|
|
|
||
2101 11 00 10 |
- - - - розчинна кава в первинній упаковці масою нетто понад 10 кг |
|
5 |
5 |
- |
||
2101 11 00 90 |
- - - - інші |
|
10 |
10 |
- |
||
2101 12 |
- - готовi продукти на основi цих екстрактiв, есенцiй і концентратiв або на основi кави: |
|
|
|
|
||
2101 12 92 00 |
- - - готовi продукти на основi цих екстрактiв, есенцiй і концентратiв кави |
|
10 |
10 |
- |
||
2101 12 98 00 |
- - - iншi |
|
10 |
10 |
- |
||
2101 20 |
- екстракти, есенцiї та концентрати чаю чи мате, або парагвайського чаю, і готовi продукти на їх основi або на основi чаю чи мате, або парагвайського чаю: |
|
|
|
|
||
2101 20 20 00 |
- - екстракти, есенцiї або концентрати |
|
10 |
10 |
- |
||
|
- - готовi продукти: |
|
|
|
|
||
2101 20 92 00 |
- - - на основi екстрактiв, есенцiй або концентратiв чаю чи мате, або парагвайського чаю |
|
10 |
10 |
- |
||
2101 20 98 00 |
- - - iншi |
|
10 |
10 |
- |
||
2101 30 |
- смажений цикорiй та iншi смаженi замiнники кави і екстракти, есенцiї та їх концентрати: |
|
|
|
|
||
|
- - смажений цикорiй та iншi смаженi замiнники кави: |
|
|
|
|
||
2101 30 11 00 |
- - - смажений цикорiй |
|
10 |
10 |
- |
||
2101 30 19 00 |
- - - iншi |
|
10 |
10 |
- |
||
|
- - екстракти, есенцiї та концентрати смаженого цикорiю та iнших смажених замiнникiв кави: |
|
|
|
|
||
2101 30 91 00 |
- - - смаженого цикорiю |
|
10 |
10 |
- |
||
2101 30 99 00 |
- - - iншi |
|
10 |
10 |
- |
||
2102 |
Дрiжджi (активнi чи неактивнi); iншi мертвi одноклiтиннi мiкроорганiзми (крiм вакцин товарної позицiї 3002); готовi пекарськi порошки: |
|
|
|
|
||
2102 10 |
- дрiжджi активнi: |
|
|
|
|
||
2102 10 10 00 |
- - дрiжджi культурнi |
|
15 |
15 |
- |
||
|
- - дрiжджi пекарськi: |
|
|
|
|
||
2102 10 31 00 |
- - - сухi |
|
20 |
20 |
- |
||
2102 10 39 00 |
- - - iншi |
|
20 |
20 |
- |
||
2102 10 90 00 |
- - iншi |
|
15 |
15 |
- |
||
2102 20 |
- дрiжджi неактивнi; iншi мертвi одноклiтиннi мiкроорганiзми: |
|
|
|
|
||
|
- - дрiжджi неактивнi: |
|
|
|
|
||
2102 20 11 00 |
- - - у виглядi таблеток, кубикiв чи аналогiчних форм або в первинних упаковках масою нетто не бiльш як 1кг |
|
10 |
10 |
- |
||
2102 20 19 00 |
- - - iншi |
|
10 |
10 |
- |
||
2102 20 90 00 |
- - iншi |
|
10 |
10 |
- |
||
2102 30 00 00 |
- порошки пекарськi готовi |
|
10 |
10 |
- |
||
2103 |
Продукти для приготування соусiв і готовi соуси; смаковi добавки та приправи змішані; порошок гiрчицi та готова гiрчиця: |
|
|
|
|
||
2103 10 00 00 |
- соус соєвий |
|
15 |
15 |
- |
||
2103 20 00 00 |
- кетчуп та iншi томатнi соуси |
|
15 |
15 |
- |
||
2103 30 |
- порошок гiрчицi та готова гiрчиця: |
|
|
|
|
||
2103 30 10 00 |
- - порошок гiрчицi |
|
15 |
15 |
- |
||
2103 30 90 00 |
- - готова гiрчиця |
|
12 |
12 |
- |
||
2103 90 |
- iншi: |
|
|
|
|
||
2103 90 10 00 |
- - мангове чутні, рiдке |
|
10 |
10 |
- |
||
2103 90 30 00 |
- - настоянки гiркі ароматичнi з вмiстом 44,2 - 49,2 об. % спирту та 1,5-6 мас. % тирличу (генцiану), прянощiв i рiзних iнгредiєнтiв з вмiстом 4-10 % цукру, у посудинах мiсткiстю не бiльш як 0,5 л |
|
10 |
10 |
л
|
||
2103 90 90 00 |
- - iншi |
|
10 |
10 |
- |
||
2104 |
Супи чи бульйони готовi та заготовки для їх приготування; гомогенiзованi складені харчовi продукти: |
|
|
|
|
||
2104 10 00 00 |
- супи чи бульйони готовi та заготовки для їх приготування: |
|
10 |
10 |
|
||
2104 20 00 00 |
- гомогенiзованi складені харчовi продукти |
|
10 |
10 |
- |
||
2105 00 |
Морозиво та iншi види харчового льоду, що мiстять або не мiстять какао: |
|
|
|
|
||
2105 00 10 |
- без вмiсту молочних жирiв або з вмiстом менш як 3 мас. % молочних жирiв: |
|
|
|
|
||
2105 00 10 10 |
- - фруктове морозиво, виготовлене з сумішей товарної підкатегорії 2106 90 98 60 |
|
5 |
5 |
- |
||
2105 00 10 90 |
- - інше |
|
10 |
10 |
- |
||
|
- з вмiстом молочних жирiв: |
|
|
|
|
||
2105 00 91 00 |
- - 3 мас. % або бiльше, але менш як 7 мас. % |
|
10 |
10 |
- |
||
2105 00 99 00 |
- - 7 мас. % або бiльше |
|
10 |
10 |
- |
||
2106 |
Харчовi продукти, в іншому місці не зазначені: |
|
|
|
|
||
2106 10 |
- бiлковi концентрати та текстуровані білкові речовини: |
|
|
|
|
||
2106 10 20 00 |
- - без вмiсту молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмiстом менш як 1,5 мас. % молочних жирiв, менш як 5 мас. % цукрози чи iзоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю |
|
4 |
4 |
- |
||
2106 10 80 00 |
- - iншi |
|
4 |
4 |
- |
||
2106 90 |
- iншi: |
|
|
|
|
||
2106 90 20 00 |
- - складені спиртні продукти, крім продуктів, виготовлених на основі ароматичних речовин, що використовуються у виробництві напоїв |
10 |
10 |
л
|
|||
- - сиропи цукрові, ароматизовані або з доданням барвникiв: |
|||||||
2106 90 30 00 |
- - - сироп з iзоглюкози |
5 |
5 |
- |
|||
- - - iншi: |
|||||||
2106 90 51 00 |
- - - - сироп з лактози |
5 |
5 |
- |
|||
2106 90 55 00 |
- - - - сироп з глюкози або з мальтодекстрину |
5 |
5 |
- |
|||
2106 90 59 00 |
- - - - iншi |
10 |
10 |
- |
|||
- - iншi: |
|||||||
2106 90 92 00 |
- - - без вмiсту молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмiстом менш як 1,5 мас. % молочних жирiв, менш як 5 мас. % цукрози чи iзоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю |
8 |
8 |
- |
|||
2106 90 98 |
- - - iншi: |
||||||
2106 90 98 60 |
- - - - суміші (основи) для виготовлення фруктового морозива з вмістом концентрованого фруктового соку або безалкогольного напою, з вмістом цукру не більш як 30 мас. % та без вмісту молочних жирів |
5 |
5 |
- |
|||
2106 90 98 91 |
- - - - сири плавлені |
10 |
10 |
- |
|||
2106 90 98 90 |
- - - - інші |
0 |
0 |
- |