Митний тариф України (Групи 01-72)
Закон України; Тариф від 19.09.2013584-VII
Документ 584а-VII, чинний, поточна редакція — Редакція від 01.01.2019, підстава - 2628-VIII

Група 13
Шелак природний неочищений; камеді, смоли та інші рослинні соки і екстракти

Примітка:

1. До товарної позиції 1302 включаються серед інших (inter alia) екстракти солодки (локриці), піретруму, хмелю, алое та опіуму.

До цієї товарної позиції не включаються:

(a) екстракт солодки (локриці), який містить більш як 10 мас. % цукрози або поданий у вигляді кондитерських виробів (товарна позиція 1704);

(b) екстракт солодовий (товарна позиція 1901);

(c) екстракти кави, чаю або мате (парагвайського чаю) (товарна позиція 2101);

(d) рослинні соки і екстракти, що входять до складу спиртових напоїв (група 22);

(e) натуральна камфора, гліциризин та інші продукти товарної позиції 2914 або 2938;

(f) концентрати з макової соломки, що містять не менш як 50 мас. % алкалоїдів (товарна позиція 2939);

(g) медикаменти товарної позиції 3003 або 3004 і реактиви для визначення групи або елементів крові (товарна позиція 3006);

(h) екстракти дубильні або фарбувальні (товарна позиція 3201 або 3203);

(ij) ефірні олії, конкрети, абсолюти, резиноїди, екстраговані ефірні олії, водні дистиляти чи водні розчини ефірних олій або готові продукти, вироблені на основі ароматичних (запашних) речовин, які використовуються для виробництва напоїв (група 33); або

(k) натуральний каучук, балата, гутаперча, гваюла, чикл або аналогічні природні смоли (товарна позиція 4001).

Код

Назва

Ставки мита, %

Додаткові ОВО

преференційна

пільгова

повна

1301

Шелак природний, неочищений; природні камеді, смоли, гумiсмоли та живиці (наприклад бальзами):





1301 20 00 00

- гумiарабiк


0

0

-

1301 90 00 00

- iншi


0

0

-

1302

Соки і екстракти рослинного походження; пектинові речовини, пектинати і пектати; агар-агар та iншi клеї і загусники рослинного походження, видозмiненi або невидозмiненi:






- соки і екстракти рослинного походження:





1302 11 00 00

- - опiум


0

0

-

1302 12 00 00

- - із солодки (локрицi)


0

0

-

1302 13 00 00

- - з хмелю


10

10

-

1302 19

- - iншi:





1302 19 05 00

- - - живиця ванiльна


0

0

-

1302 19 80 00

- - - iншi


0

0

-

1302 20

- пектинові речовини, пектинати і пектати:





1302 20 10 00

- - сухі


0

0

-

1302 20 90 00

- - iншi


0

0

-


- клеї і загусники рослинного походження, видозмiненi або невидозмiненi:





1302 31 00 00

- - агар-агар


0

0

-

1302 32

- - клеї і загусники з плодiв і насiння рiжкового дерева або з насiння циамопсиса, або гуара, видозмiненi або невидозмiненi:





1302 32 10 00

- - - з плодiв або насiння рiжкового дерева


0

0

-

1302 32 90 00

- - - з насiння циамопсиса, або гуара


0

0

-

1302 39 00 00

- - iншi


0

0

-

Група 14
Рослинні матеріали для виготовлення плетених виробів; інші продукти рослинного походження, в іншому місці не зазначені

Примітки:

1. Ця група не включає товари, що повинні включатися до розділу XI: рослинні матеріали або волокна, які використовуються в основному для виробництва текстильних матеріалів, незалежно від способу виробництва, або інші рослинні матеріали, спеціально оброблені для їх використання виключно як текстильних матеріалів.

2. До товарної позиції 1401 включаються серед інших (inter alia) бамбук (розщеплений або нерозщеплений, розпиляний уздовж або нерозпиляний, розрізаний уздовж або нерозрізаний, із закругленими кінцями або з незакругленими, вибілений або невибілений, вогнетривкий або невогнетривкий, полірований або неполірований, пофарбований або непофарбований), розщеплена верба, тростина тощо, серцевина пальми ротанг, очищені від серцевини або розщеплені вздовж стебла пальми ротанг. Ця товарна позиція не включає лущену деревину (товарна позиція 4404).

3. До товарної позиції 1404 не включаються шерсть деревна (товарна позиція 4405) та вузли або пучки, готові для виготовлення мітел або щіток (товарна позиція 9603).

Код

Назва

Ставки мита, %

Додаткові ОВО

преференційна

пільгова

повна

1401

Матерiали рослинного походження (наприклад, бамбук, iндiйська тростина, або ротанг, тростина, очерет, лоза, рафiя, очищена, вибiлена або пофарбована солома злакiв, липова кора), що використовуються в основному для плетіння:





1401 10 00 00

- бамбук


2

2

-

1401 20 00 00

- iндiйська тростина, або ротанг


2

2

-

1401 90 00 00

- iншi


2

2

-

[1402]






[1403]






1404

Матерiали рослинного походження, в іншому місці не зазначені:





1404 20 00 00

- бавовняний линт


2

2

-

1404 90 00 00

- iншi


2

2

-

Розділ III
ЖИРИ ТА ОЛІЇ ТВАРИННОГО АБО РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ; ПРОДУКТИ ЇХ РОЗЩЕПЛЕННЯ; ГОТОВІ ХАРЧОВІ ЖИРИ; ВОСКИ ТВАРИННОГО АБО РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ

Група 15
Жири та олії тваринного або рослинного походження; продукти їх розщеплення; готові харчові жири; воски тваринного або рослинного походження

Примітки:

1. Ця група не включає:

(a) свиняче сало та жир свинячий або жир свійської птиці товарної позиції 0209;

(b) какао-масло та какао-жир товарної позиції 1804;

(c) готові харчові продукти, що мають понад 15 мас. % продуктів товарної позиції 0405 (в основному група 21);

(d) шкварки (товарна позиція 2301) або залишки, відходи, зазначені у товарних позиціях 2304-2306;

(e) жирні кислоти, готовий віск, фармацевтичні засоби, фарби, лаки, мило, парфумерні, косметичні або туалетні засоби, сульфіровані олії та інші товари розділу VI; або

(f) фактис (вулканізована рослинна олія), що виділяється з олій (товарна позиція 4002).

2. До товарної позиції 1509 не включаються олії, одержані з маслин або оливок, шляхом екстрагування розчинником (товарна позиція 1510).

3. До товарної позиції 1518 не включаються жири або олії чи їх фракції, денатуровані лише простим способом, що підлягають включенню до товарних позицій, до яких належать відповідні неденатуровані жири, олії або їх фракції.

4. Соапсток, олійний фуз і жирові залишки, стеариновий пек, гліцериновий пек та залишки вовняного жиру (жиропоту) включаються до товарної позиції 1522.

Примітка до товарних підпозицій:

У товарних підпозиціях 1514 11 і 1514 19 термін "олія свиріпова або ріпакова з низьким вмістом ерукової кислоти" означає нелетку олію, що містить менш як 2 мас. % ерукової кислоти.

Додаткові примітки:

1. У товарних підпозиціях і товарних підкатегоріях 1507 10, 1508 10, 1510 00 10 00, 1511 10, 1512 11, 1512 21, 1513 11, 1513 21, 1514 11, 1514 91, 1515 11, 1515 21, 1515 50 11 00, 1515 50 19 00, 1515 90 21 00, 1515 90 29 00, 1515 90 40 00-1515 90 59 00 і 1518 00 31 00:

(a) нелеткі олії, рідкі або тверді, одержані пресуванням, вважаються "сирими", якщо вони не пройшли інших обробок, крім:

декантування в межах нормального відрізку часу;

центрифугування або фільтрації (за винятком будь-якого процесу фільтрації адсорбцією або іншого фізичного чи хімічного процесу) за умови, що для відокремлення олії від її твердих складових застосовувалася лише така механічна сила, як сила тяжіння, сила тиску або відцентрова сила;

(b) нелеткі олії, рідкі або тверді, одержані екстракцією, вважаються "сирими", якщо вони не відрізняються ні за кольором, ні за запахом, ні за смаком, ні за визнаними спеціальними аналітичними властивостями від олій і жирів, одержаних під тиском;

(c) термін "олії сирі" поширюється також на олію із сої, рафіновану гідратацією, та олію з бавовнику, очищену від госиполу.

2. А. До товарних позицій 1509 і 1510 включаються лише олії, які одержані виключно під час обробки маслин або оливок і мають такі аналітичні характеристики щодо вмісту (кількості) жирних кислот і стеринів:

Таблиця 1

Вміст жирної кислоти у відсотках до загальної кількості жирних кислот

Жирна кислота

Відсотковий вміст

Міристинова кислота

0,05

Пальмітинова кислота

7,5-20

Пальмітолеїнова кислота

0,3-3,5

Маргаринова кислота

0,3

Гаптадеценова кислота

0,3

Стеаринова кислота

0,5-5

Олеїнова кислота

55-83

Лінолева кислота

3,5-21

Ліноленова кислота

1

Арахінова кислота

0,6

Ейкосенова кислота

0,4

Бегенова кислота(1)

0,3

Лігноцеринова кислота

0,2

__________

(1) 0,2 для олії товарної позиції 1509

Таблиця 2

Вміст стерину у відсотках до загальної кількості стеринів

Стерин

Відсотковий вміст

Холестерин

0,5

Брасикастерин(1)

0,1

Кампестерин

4

Стигмостерин(2)

< кампестирину

Бета-ситостерин(3)

> 93

Дельта-7-стигмостерин

0,5

__________

(1) Ј 0,2 для олії товарної позиції 1510

(2) Умова недійсна для очищеної олії першого (холодного) пресування (товарна підкатегорія 1509 10 10 00) і для олії сирої з маслинових залишків (товарна підкатегорія 1510 00 10 00)

(3) Дельта-5,23-стигмостадієнол + холестерин + бета-ситостерин + ситостанол + дельта-5-авенастерин + дельта-5,24-стигмостадієнол

До товарних позицій 1509 і 1510 не включаються оливкова олія, змінена хімічним способом (зокрема переетерифікована оливкова олія), і суміші оливкової олії з олією іншого походження.

B. До товарної підпозиції 1509 10 включається лише оливкова олія, яку визначено у нижчезазначених пунктах 1 і 2, одержано виключно з використанням механічних або інших фізичних засобів за умов, що не призводять до погіршення якості олії, і яка не зазнала ніякої іншої обробки, крім промивання, декантування, центрифугування або фільтрування. Олія, одержана з маслин або оливок за допомогою розчинників, хімічних або біохімічних реагентів або переетерифікацією, також як і будь-які суміші з іншими оліями, маслами виключаються з цієї товарної позиції.

1. Очищеною оливковою олією першого (холодного) пресування в товарній підкатегорії 1509 10 10 00 за будь-якої кислотності вважається оливкова олія:

(a) з одним з наступних значень вмісту воску:

(i) вміст воску не більш як 300 мг/кг; або

(ij) вміст воску більш як 300 мг/кг, але не більш як 350 мг/кг за умови, що:

- загальний вміст аліфатичних спиртів не більш як 350 мг/кг, або

- вміст еритродіолу та уваолу не більш як 3,5 %;

(b) з вмістом еритродіолу та уваолу не більш як 4,5 %;

(c) з наявністю однієї з двох наступних характеристик:

(i) вміст монопальмітату в 2-гліцерилі не більш як 0,9 % при тому, що вміст пальмітинової кислоти не більш як 14 % загального вмісту жирних кислот;

(ij) вміст монопальмітату в 2-гліцерилі не більш як 1,1 % при тому, що вміст пальмітинової кислоти більш як 14 % загального вмісту жирних кислот;

(d) із сумарним вмістом трансолеїнових ізомерів не більш як 0,10 % і сумарним вмістом транслінолевих та трансліноленових ізомерів не більш як 0,10 %;

(e) з вмістом стигмостадієнів не більш як 0,50 мг/кг;

(g) з наявністю однієї або більше наступних характеристик:

1) сумарний вміст летких галогенованих розчинників не більш як 0,20 мг/кг усього і не більш як 0,10 мг/кг кожного розчинника;

2) органолептичні характеристики, які дають змогу виявити дефекти, що перевищують допустимі рівні.

2. У товарній підкатегорії 1509 10 90 00 термін "інша олія першого (холодного) пресування" означає оливкову олію з такими характеристиками:

(a) вміст кислоти в перерахунку на олеїнову кислоту не більш як 2 г на 100 г;

(b) пероксидне число не більш як 20 мекв O2/кг;

(c) вміст воску не більш як 250 мг/кг;

(d) сумарний вміст летких галогенованих розчинників не більш як 0,20 мг/кг усього і не більш як 0,10 мг/кг кожного розчинника;

(e) коефіцієнт екстинкції К270 не більш як 0,25;

(f) зміна коефіцієнта екстинкції (ΔК) в області 270 нм не більш як 0,01;



вгору