Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів
Зміст документа
- ЗАКОН УКРАЇНИ
- Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів
- I. Внести зміни до таких законодавчих актів України:
- "Стаття 166-22. Порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів
- "ЗАКОН УКРАЇНИ
- Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
- Розділ I ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
- Стаття 1. Терміни та їх визначення
- Стаття 2. Законодавство про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів
- Стаття 3. Сфера дії Закону
- Стаття 4. Державне регулювання у сфері безпечності харчових продуктів
- Розділ II ПОВНОВАЖЕННЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ У СФЕРІ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ОКРЕМИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, ЛАБОРАТОРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
- Стаття 5. Центральні органи виконавчої влади у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 6. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я
- Стаття 7. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпечності та окремих показників ...
- Стаття 8. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 9. Повноваження державних інспекторів
- Стаття 10. Обов’язки державних інспекторів
- Стаття 11. Уповноважені лабораторії, референс-лабораторії, що проводять дослідження (випробування) для цілей державного контролю
- Розділ III ЗАСАДИ ТА ПОРЯДОК ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОГО КОНТРОЛЮ
- Стаття 12. Засади та порядок здійснення державного контролю
- Стаття 13. Довгостроковий план державного контролю
- Стаття 14. Вимоги до проведення процедур здійснення державного контролю
- Розділ IV САНІТАРНІ ЗАХОДИ ТА ОКРЕМІ ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
- Стаття 15. Розроблення, перегляд, затвердження та застосування санітарних заходів
- Стаття 16. Визначення та перегляд вимог щодо окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 17. Належний рівень захисту здоров’я людей
- Стаття 18. Надання інформації про відповідні санітарні заходи
- Стаття 19. Права операторів ринку
- Стаття 20. Обов’язки операторів ринку
- Стаття 21. Вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках
- Стаття 22. Вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності
- Стаття 23. Експлуатаційний дозвіл
- Стаття 24. Тимчасове припинення та поновлення дії експлуатаційного дозволу
- Стаття 25. Державна реєстрація потужностей
- Стаття 26. Затверджені експортні потужності
- Стаття 27. Внесення змін до реєстру затверджених експортних потужностей
- Стаття 28. Вимоги до потужностей, що виробляють харчові продукти для їх ввезення (пересилання) на митну територію України, та порядок їх перевірки
- Розділ V ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ОБ’ЄКТІВ САНІТАРНИХ ЗАХОДІВ
- Стаття 29. Державна реєстрація об’єктів санітарних заходів
- Стаття 30. Державна реєстрація харчових добавок
- Стаття 31. Державна реєстрація допоміжних матеріалів для переробки та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, і води питної
- Розділ VI ВИРОБНИЦТВО ТА ОБІГ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
- Стаття 32. Вимоги до харчових продуктів
- Стаття 33. Розробка, затвердження та застосування методичних настанов
- Стаття 34. Забій тварин
- Стаття 35. Здійснення державного контролю на бійнях, гуртівнях та потужностях з розбирання та обвалювання м’яса
- Стаття 36. Обіг харчових продуктів на агропродовольчих ринках
- Стаття 37. Вимоги до обігу об’єктів санітарних заходів
- Стаття 38. Виробництво та обіг новітнього харчового продукту чи інгредієнта
- Стаття 39. Вимоги до маркування харчових продуктів
- Розділ VII ЗАГАЛЬНІ ГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ ЩОДО ПОВОДЖЕННЯ З ХАРЧОВИМИ ПРОДУКТАМИ
- Стаття 40. Загальні вимоги до операторів ринку, які здійснюють первинне виробництво та ведення записів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів
- Стаття 41. Гігієнічні вимоги до потужностей
- Стаття 42. Гігієнічні вимоги до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти
- Стаття 43. Гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей
- Стаття 44. Гігієнічні вимоги до транспортних засобів
- Стаття 45. Гігієнічні вимоги до обладнання та інвентарю
- Стаття 46. Гігієнічні вимоги під час поводження з харчовими відходами
- Стаття 47. Гігієнічні вимоги щодо постачання води
- Стаття 48. Вимоги до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами
- Стаття 49. Гігієнічні вимоги до харчових продуктів
- Стаття 50. Гігієнічні вимоги до пакування харчових продуктів, включаючи первинне пакування
- Стаття 51. Гігієнічні вимоги під час термічної обробки
- Розділ VIII МІЖНАРОДНА ТОРГІВЛЯ
- Стаття 52. Ввезення харчових продуктів для власного споживання в Україну
- Стаття 53. Вимоги до вантажів з об’єктами санітарних заходів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України
- Стаття 54. Прикордонні інспекційні пости
- Стаття 55. Прикордонний державний контроль вантажів з об’єктами санітарних заходів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України (крім вантажів дл...
- Стаття 56. Вантажі з неприйнятними міжнародними сертифікатами
- Стаття 57. Вантажі з неправильно маркованими об’єктами санітарних заходів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України
- Стаття 58. Поводження з вантажами, яким відмовлено у ввезенні
- Стаття 59. Обмеження ввезення (пересилання) на митну територію України харчових продуктів тваринного походження у зв’язку із хворобами списку Міжнародного еп...
- Стаття 60. Умови, які застосовуються до вантажів з харчовими продуктами, що експортуються
- Розділ IX МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО
- Стаття 61. Міжнародне співробітництво України у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- Розділ X ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
- Стаття 62. Фінансування здійснення державного контролю та перелік адміністративних послуг
- Стаття 63. Державний контроль, що здійснюється за рахунок операторів ринку
- Розділ XI ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
- Стаття 64. Відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів
- Стаття 65. Провадження у справах про порушення законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
- Стаття 66. Відшкодування шкоди (збитків)
- II. Прикінцеві та перехідні положення