Закон України
„Про ратифікацію Рішення про внесення доповнень та змін до Правил визначення країни походження товарів, затверджених Рішенням Ради глав урядів СНД від 30 листопада 2000 року”

Дата набуття чинності:
20 січня 2009 року

Законом ратифіковано Рішення про внесення доповнень та змін до Правил визначення країни походження товарів, затверджених Рішенням Ради глав урядів СНД від 30 листопада 2000 року (надалі – Рішення), підписане у Мінську 24 листопада 2006 року.

Рішенням внесено зміни до Правил визначення країни походження товарів.

Відповідно до статті 1 Рішення такими, що не відповідають критерію достатньої обробки/переробки товару вважаються:
  • операції із забезпечення схоронності товару під час збереження або транспортування;
  • операції з підготовки товару до продажу й транспортування (дроблення партії, формування відправлень, сортування, перепакування), операції з розбирання та збирання упаковки;
  • миття, чищення, видалення пилу, покриття окисом, маслом або іншими речовинами;
  • прасування або пресування текстилю (будь-які види волокон і пряжі, ткані матеріали з будь-яких видів волокон і пряжі та вироби з них);
  • операції з фарбування або полірування;
  • лущення, часткове або повне відбілювання, шліфування та полірування зернових та рису;
  • операції з фарбування цукру або формування грудкового цукру;
  • зняття шкірки, виймання насіння та оброблення фруктів, овочів та горіхів;
  • загострювання, простий помел або просте різання;
  • просіювання крізь сито або решето, сортування, класифікація, відбір, підбір (у тому числі складання наборів виробів);
  • розлив, фасування в банки, флакони, мішки, ящики, коробки та інші прості операції з упакування;
  • прості складальні операції або розбирання товарів по частинах;
  • поділ товарів на компоненти, який не призводить до істотної відмінності отриманих компонентів від початкового товару;
  • змішування товарів (компонентів), яке не призводить до істотної відмінності отриманої продукції від початкових складових;
  • забій худоби, обробка (сортування) м'яса;
  • комбінація двох чи більшої кількості зазначених вище операцій.
Увага! Інформація застаріла через те, що цей розділ тимчасово не оновлюється!


вгору