Документ 1050-98-п, втратив чинність, поточна редакція — Втрата чинності від 05.07.2006, підстава - 833-2006-п

                                                          
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 10 липня 1998 р. N 1050
Київ
{ Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ
N 833 ( 833-2006-п ) від 15.06.2006 }
Про внесення змін до Порядку заняття
торговельною діяльністю і правил
торговельного обслуговування населення

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
Внести до Порядку заняття торговельною діяльністю і правил
торговельного обслуговування населення, затверджених постановою
Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 р. N 108 ( 108-95-п )
(ЗП України, 1995 р., N 5, ст. 118; Офіційний вісник України,
1997 р., число 51, с. 27), такі зміни:
1) пункт 4 після слів "Про лікарські засоби" доповнити
словами "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої
сировини";
2) абзац четвертий пункту 6 виключити;
3) пункт 19 доповнити реченням такого змісту: "Працівники, які займаються виробництвом, зберіганням, а
також реалізацією харчових продуктів і продовольчої сировини,
зобов'язані мати професійну спеціальну освіту (підготовку).
Конкретний перелік професій працівників торгівлі і громадського
харчування та мінімальний рівень їх професійної спеціальної освіти
затверджується МЗЕЗторгом, а для споживчої кооперації - правлінням
Укоопспілки за погодженням з Мінпраці та Мінекономіки";
4) пункт 20 викласти в такій редакції: "20. Працівники господарюючого суб'єкта, що здійснюють продаж
товарів, зобов'язані надати покупцю інформацію про товари в
обсязі, передбаченому законодавством";
5) пункт 24 після слів "споживчі якості" доповнити словами
"та безпеку";
6) абзац перший пункту 29 після слів "їх якість" доповнити
словами "та безпеку";
7) пункт 37 після слів "їх якість" доповнити словами "та
безпеку";
8) абзац другий пункту 41 після слів "їх якість" доповнити
словами "та безпеку", в цьому абзаці слова "терміну реалізації"
замінити словами "строку придатності для споживання чи дати
закінчення строку придатності для споживання";
9) пункт 52 доповнити абзацом такого змісту: "Підприємства роздрібної торгівлі, громадського харчування
повинні мати контрольний журнал встановленого зразка, де особи,
які здійснюють контроль, роблять запис про проведені перевірки";
10) пункт 53 після слів "інформація для покупців" доповнити
словами "адреса і номери телефонів органів, що забезпечують
державний захист прав споживачів".

Перший
віце-прем'єр-міністр України А.ГОЛУБЧЕНКО
Інд. 43



вгору